Steeds meer komen wij in contact met blauw licht. Door het gebruik van monitoren, televisie, tablets, smartphone etc. worden we dagelijks geconfronteerd met de invloeden van schadelijk blauw licht. Maar ook door het gebruik van LED verlichting in huis komen we steeds vaker in contact hiermee. Verschillende onderzoeken hebben al uitgewezen dat te veel blauw licht helemaal niet zo goed voor ons is. Het lichaam heeft blauw licht nodig. Maar te veel is ook niet goed. Denk maar aan mensen met slaapproblemen. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat we zo veel blauw licht ontvangen dat onze biologische klok hiervan verstoort raakt. Buiten dat het onze biologische klok verstoort is dit licht ook slecht voor de ogen. Te veel blauw licht tast namelijk het netvlies aan en dus ook op lange termijn je zicht. Met een blauw protectie filter proberen we dit dus zo veel mogelijk te verminderen. Waar we eerst voornamelijk ICT’ers adviseerde om voor een blauw protectie filter te kiezen, is het inmiddels zo dat eigenlijk iedereen dit advies wel kan gebruiken.

In juli 2017 is er op een universiteit in Houston door wetenschappers een onderzoek geweest. Daar hebben ze ontdekt dat de mobiele apparaten de grootste boosdoeners zijn. Het blauwe licht zorgt er namelijk voor dat de melatonine in je lichaam afgebroken wordt. Melatonine hebben we nodig om onze hersenen het seintje te geven dat we slaap hebben. In het onderzoek hebben ze gedurende twee weken mensen in de leeftijd van 17 jaar tot en met 42 jaar getest. Ze zijn tot de conclusie gekomen dat een blauw protectie filter wel degelijk een positief effect heeft op ons. Door het dragen van zo’n bril merkte ze dat het reactievermogen van de pupil weer beter werkte en de gemiddelde slaapduur 24 minuten langer was dan ervoor. Dit is slechts een resultaat na twee weken.

Voor €25,- meerprijs kun je nu ook bij Jimmy Glass kiezen voor zo’n blauw protectie filter.
Deze filter is transparant en tevens ook kraswerend. Verminderd dus ook de schittering net als een ‘normale’ ontspiegeling.
Je kunt deze optie vinden onderaan bij de extra opties tijdens het bestellen.