Om een bril op de juiste sterkte te laten maken heeft u een recept nodig.
U kunt een oogmeting laten verrichten bij een opticien of oogarts. U krijgt dan doorgaans een recept mee waar uw sterkte op vermeld staat.
Deze gegevens vult u in bij het recept van uw gewenste bril.
Mocht u vragen hebben hierover of moeite hebben met het invullen hiervan, kunt u altijd het recept naar ons mailen of contact met ons opnemen.

Draagt u contactlenzen en wilt u de bril naast uw contactlenzen gaan dragen? Let dan goed op dat u niet de sterkte van de contactlenzen gebruikt. De sterkte van contactlenzen is namelijk anders dan de sterkte van een bril.

Via onderstaandelink kunt u bekijken of u recht heeft op een vergoeding.
Zorgverzekeringcheck.

De factuur die u van ons ontvangt mag u zelf bij uw zorgverzekeraar indienen. Mits u recht heeft op een vergoeding.
Wij dienen uw vergoeding niet elektronisch voor u in.

Wanneer u heeft gekozen voor een enkelvoudige bril, dan is de levertijd 5-7 werkdagen.
Wanneer u heeft gekozen voor een multifocale bril, dan is de levertijd 8-10 werkdagen.
Ons motto luidt: ”Stress en nauwkeurigheid gaan niet samen”.
Verzending binnen Nederland is gratis.

U kunt uw bestelling binnen 24 uur via e-mail kosteloos annuleren. Uw geld wordt dan zo spoedig mogelijk teruggestort.
Omdat wij producten op maat leveren heeft u na deze 24 uur geen recht meer op het wettelijke herroepingsrecht. Omdat u zelf uw gegevens aan ons doorgeeft gaan wij er vanuit, dat deze gegevens juist zijn. Wij vinden het natuurlijk wel belangrijk dat u 100% tevreden bent. Daarom bieden wij u de mogelijkheid om binnen 30 dagen uw bril naar ons terug te sturen. Houdt u wel rekening met een gewenningsperiode van 3 weken.

Stel uw vraag via onze chat.

Indien wij niet online zijn, ontvangt u uw antwoord zo spoedig mogelijk via e-mail.

Stel uw vraag via e-mail.

Wij zullen uw vraag binnen twee werkdagen beantwoorden.

In de 10 jaar dat ik in de optiek zit is er een vraag die zeker in de top 3 thuis hoort van meest gestelde vragen. ‘Hoe kan ik het beste mijn bril schoon maken?’
Ik merk dat er weinig over verteld wordt. Mensen die soms al jaren een bril dragen weten eigenlijk niet hoe ze het beste hun bril schoon kunnen maken. De fout die veel mensen maken is het gebruik van de vochtige brillen doekjes. Je zou denken dat wanneer ze er speciaal voor gemaakt worden dit dan ook goed is voor de glazen. Maar niets is minder waar.

De nadelen van de vochtige doekjes zijn dat het vochtige wat er in zit zo chemisch is dat het de coating van de glazen aantast. Plus het doekje zelf is gewoon van papier en dus te hard om daar mee te poetsen. Dit laat krassen achter en uiteindelijk krijg je dan last van coating loslating of ook wel craquelé. In de winkel raden wij deze ook altijd af te gebruiken, je verliest op die manier je garantie op de glazen.

Wat ook een veelgemaakte fout is, is heet water gebruiken. “Even onder de hete kraan” Ook dat is niet fijn voor je glazen. Minimaal 90% van de glazen zijn tegenwoordig van kunststof materiaal. Kunststof reageert op warmte en kou. Op het moment dat er dagelijks heet water op komt zet het kunststof uit en krimpt weer. De coating op de glazen beweegt alleen niet mee. Ook hierdoor ontstaat er dan op den duur craquelé.

De beste tip die ik kan geven is: groene dreft en lauw water. Het water liever iets te koud dan te heet. Groene dreft ontvet goed zonder dat er schadelijke stoffen in zitten voor de coating van glazen. In heel veel producten zit namelijk citroenzuur. En dit heeft weer een negatief effect op de coating. Maak een klein sopje of smeer wat dreft op de glazen en spoel het af. Droog de glazen en bril daarna altijd af met een (schone) katoenen theedoek.

Natuurlijk is het microvezeldoekje wat er vaak bij zit ook goed. Zeker om tussentijds de vingerafdrukken er af te halen. Pas alleen op voor poetskrasssen met schoonmaken. Kijk even of er geen korreltjes of iets dergelijks op het glas zitten. Anders veeg je ook hierdoor weer krasjes in het glas.  Wanneer deze wat vettig wordt kan deze ook in de wasmachine. Was het doekje op 30 graden zonder  wasverzachter en hij is weer als nieuw.

Bij de opticien zelf staat er altijd een ultrasone badje. Daar kan je de bril, maar ook sieraden etc in leggen om het goed te reinigen. Altijd lekker als hij dan weer goed schoon is. Maar zo’n ultrasone badje kan je ook voor thuis aanschaffen. In plaats van het sopje met dreft in je wasbak te maken, maak je dan het sopje in dit badje. Deze badjes zijn overal te koop. Ook in de webshop is deze terug te vinden via deze link.

Elk montuur heeft drie verschillende maten. Alle maten zijn altijd in millimeters.
Deze staan meestal in de binnenkant van de veer (beter bekend als het pootje).
Meestal kun je de maten herkennen doordat ze er als volgt op staan: 53-17-140.
Het hoogste getal, in dit geval 140, staat altijd voor de veerlengte. Dit wil zeggen de lengte van de veer(het pootje)
Het op een na hoogste getal, in dit geval 53, staat voor de schijfmaat. De schijfmaat is de diagonale afmeting van het glas.
Het laagste getal, in dit geval 17, is de neusmaat. De neusmaat is de afmeting van de neusbrug.

Wat is nou de juiste maat voor mij?

Vaak zie je dat heren brillen wat grotere schijfmaten hebben dan de dames brillen. Voor de wat smallere gezichten vallen de maten 48 tm/52 vaak goed. Natuurlijk is de neusmaat ook belangrijk voor het totaal plaatje. Vanaf maat 50 is het voor de minder smallere gezichten goed. Het is wel zo dat de neusmaat uiteindelijk bepaald hoe het totaal plaatje er uitziet. Heb je een smal gezicht en een bril met schijfmaat 48 maar een neusmaat van 21 kan deze evengoed vrij groot vallen.

Let er dus op dat wanneer je inderdaad een smal gezicht heb dat de neus- en schijfmaat niet te groot zijn.
Neusmaten zijn ook belangrijk. Met een kunststof bril is deze nog belangrijker dan bij een bril met neussteuntjes.
Een bril met neussteuntjes kunnen aangepast worden naar de neus. Dus heb je bijvoorbeeld een wat bredere neus kunnen deze uit elkaar gezet worden of andersom. Heb jij een wat bredere neus en een kunststof bril, let dan op dat de neusmaat groot genoeg is. Wanneer een kunststof bril niet goed aansluit op de neus, zal je tijdens het dragen merken dat hij continue zakt. En vaak zie je dat de bril dan ook te hoog op de neus staat. Een kunststof montuur moet goed aansluiten op de neus. Dan zit hij ook het stevigst.

Waar kan ik de maten van de brillen vinden op Jimmy Glass?

Op het moment dat je kijkt bij een montuur staat onderaan de pagina ‘extra informatie’.
Hier staat de kleur van het montuur, de maat en het materiaal.
Voor vragen of advies kun je altijd even een mail sturen.

Wanneer je geen PD gegevens hebt kun je dit makkelijk zelf doen. Volg de onderstaande stappen hiervoor.

  • Pak een pasje. Dit kan een bankpas, lidmaatschap pas of iets dergelijks zijn. Zolang de pas maar de volgende maten heeft: 85,60 x 53,98 mm. (Let wel op met het maken van de foto dat gevoelige informatie afgedekt is)
  • Plaats het pasje boven de ogen met de neus als middelpunt (zie foto).
  • Maak een foto met de telefoon of camera en zet de flitser aan. Laat de foto het liefst door een ander maken. Laat deze persoon 2 meter van je af staan.
  • De flitser zorgt ervoor dat er witte stipjes op de pupil komen te staan. Zorg er voor dat je geen rode ogen krijgt op de foto, maar alleen de witte stippen zichtbaar zijn.
  • Is de foto goed? Mail deze dan met gegevens en eventueel bestelnummer naar info@jimmyglass.nl